Pišite nam
Kako na profesionalan način čuvati svoj mobitel

Kako na profesionalan način čuvati svoj mobitel

admin hlavní 20. 01. 2023 Blog

Danas ćemo vam pokazati kako da sami doma sigurno nalijepite kaljeno staklo i tako uštedite ne samo na pristojbi za uslugu, već i na samom staklu budući da vam za nabavku u našoj e-trgovini jamčimo najnižu cijenu.

Lijepljenje kaljenog stakla na zaslon vašeg mobitela je vrlo jednostavna stvar za koju tzv. profesionalci imaju obraza naplatiti i nekoliko stotina kruna. Krenimo najprije od samih naziva. U biti, ne radi se ni o kakvom lijepljenju budući da ne sadrži nikakvo lijepilo. Bilo bi bolje reći „postavljanje“ ili nešto slično.

Standardno pakiranje kaljenog stakla sadrži uglavnom uvijek tkaninu i kaljeno staklo koje zaštite radi ima dvije folije. Za lijepljenje bez poteškoća odaberite prostor bez prašine, primjerice stol na kojem je nema. Pripremite prostor gdje prašine neće biti niti u zraku.

Insistirate li na „sterilnom – okružju bez prašine“ možete iskoristiti kupaonicu nakon tuširanja jer će prašina biti mokra i neće letjeti svuda unaokolo. Sada smo spremni za akciju. Tkaninom (nalazi se u pakiranju) dobro očistite od nečistoće i prašine staklo ili dodirni zaslon. U slučaju da u pakiranju nema tkanine, možete upotrijebiti onu za čišćenje naočala.

Zaštitna folija je uvijek označena ovako – folija br. 1 i folija br. 2. Postupak je uvijek takav da se ukloni zaštitna folija 1, kaljeno staklo se stavi, te se tek potom uklanja folija br. 2. Ako se odlučite za uklanjanje folije br. 1 u jednom potezu, riskirate da se na donjem dijelu nagomila prašina prije nego li vam pođe za rukom da foliju stavite na mobitel. Naravno, ako ste nas poslušali i sve radite u prostoru bez prašine, do ovoga ne b trebalo doći. Ipak, u najboljem slučaju stavljamo kaljeno staklo na telefon i u isto vrijeme lagano uklanjamo foliju br. 1. Ovo nije vrlo jednostavno te je dobro najprije staviti kaljeno staklo na telefon i utvrditi koliko daleko od rubova mobitela će staklo stajati.

Upozorenje – tijekom stavljanja ne smete dodirivati zaslon niti dijelove stakla s kojeg je zaštitna folija već uklonjena budući da bi se na tom mjestu mogao napraviti mjehurić. Prvo odlijepite prvi dio zaštitne folije (staklo držite za rubove! , eventualno na mjestu s kojeg zaštitnu foliju još niste uklonili) i namjestite manji dio stakla. U istom trenu provjerite ne ide li negdje u stranu, te ga lagano koristeći npr. platnu karticu ili tkaninu pritiskajte (naravno, nemojte pretjerivati, staklo je krhko). U slučaju da se stvori mjehurić na mjestu s kojeg ga ne možete istisnuti na rubove, staklo ćete ponovno morati odlijepiti sve do mjehurića, te ga još jednom i nalijepiti. Tijekom stavljanja provjeravajte da staklo ne ide ukoso. Ispravno zalijepljeno staklo mora pokrivati cjeli zaslon, te ne smije nigdje stršiti tako da primjerice dodiruje masku mobitela. Ako do ovoga dođe, može doći do njegovog odljepljivanja.