Pišite nam

Vrste stakla i dimenzije

Klasična stakla

 

1. Jeftina stakla bez dodatnog opisa (cijena od 2 € do 3,5 €)

Riječ je o osnovnoj zaštiti za mobitel. Ova stakla pogodna su u kombinaciji s npr. preklopnim maskama. Glavna prednost im je cijena. Mana je što ova stakla prekrivaju samo ravan dio zaslona dok na rubovima kod nekih od modela može biti praznina od 1 mm do 3 mm. Nije riječ o proizvodnom defektu, već o svojstvu ovakvih stakala. Prije naručivanja, imajte to na umu.


2. BlueStar i Swissten 2.5D

Ova stakla imaju svojstva poput onih jeftinijih, ali njihova je kvaliteta bolja. BlueStar je brand poljskog, a Swissten češkog proizvođača.

 

 

5D i Full Cover stakla

Ova stakla mogu se kombinirati sa stražnjim maskama.


1. Wozinsky i stakla bez oznake

5D stakla već su zakrivljena, te štite cijeli prednji dio mobitela. Lijepe se cijelom površinom, imaju izvrstan omjer cijene i performanse.


2. ROAR

Stakla Roar proizvode se u Južnoj Koreji. Riječ je o prvoklasnim staklima uz koja dobivate vrlo dobru kvalitetu za razumnu cijenu.


3. Swissten

Stakla Swissten ubrajaju se u najprodavanija stakla u ČR, prodaje ih većina velikih e-trgovina. Po kvaliteti se mogu usporediti s brandom Roar.


4. Spigen, ESR, Baseus, Nillkin

Najbolja stakla u našoj ponudi. Precizno izrađena, krasno zapakirana, uz vrlo laku primjenu. Brand Spigen ubraja se u najbolje proizvođače dodatne opreme za mobitele diljem svijeta. Srdačno preporučujemo isprobati ovaj brand.


5. UV stakla

Ova stakla se izrađuju za mobitele s vrlo zakrivljenim zaslonom (tipično za modele Samsung S8, S9). Staklo se lijepi pomoću posebnog lijepila, a učvršćuje se pomoću UV lampe koja je u pakiranju.

 

 

Hibridna stakla i hidrogelne folije


Nije riječ o klasičnoj foliji koju većina ljudi zna iz prošlosti, već o dobro izrađenom proizvodu i odličnoj zaštiti za zaslon u slučaju pada. Moramo reći da svi ovi proizvodi nisu toliko efikasni poput kaljenog stakla. Ipak, u njihove glavne prednosti treba ubrojiti laku primjenu i cjelokupnu prekrivenost zaslona. Dostupni su i za ne tako uobičajene mobitele za koje se stakla ne mogu tako lako naći. Također, jedini pružaju mogućnost korištenja čitača otiska prstiju na zaslonu, što kaljena stakla ne dopuštaju.